Helsingborg går vidare med BRT-satsning

HelsingborgsExpressen ska köra den längsta sträckan i Sverige för den här typen av fordon, BRT, i stadstrafiken. Bus Rapid Transit (BRT) står för högt utvecklade busstrafiksystem där man tagit vara på många av de lösningar man annars finner i spårtrafik.

– HelsingborgsExpressen får ett eget körfält på flera sträckningar vilket ger kortare restid. Det blir gott om plats ombord och tydlig skyltning både inuti och utanpå. Dessutom ska det gå att stiga ombord på alla dörrar. Vid ljussignaler har HelsingborgsExpressen också prioritet att köra innan bilarna. Resenärerna får bättre framkomlighet jämfört med de som kör bil, säger Jonas Strömstedt, projektledare

Första spadtaget togs i mitten av september. Från sommaren 2019 ska den nya HelsingborgsExpressen susa fram längs Helsingborgs gator.

Nyheten är citerad från Skånetrafikens Facebooksida