Save the date – Upplev ett av Europas mest avancerade BRT-system

Den 4–6 maj 2020 arrangerar Sveriges Bussföretag en studieresa i samarbete med Transdev till den franska staden Nantes. Nantes är känd för att ha tidigt insett värde i att koppla ihop attraktiv kollektivtrafik med levande stadsmiljöer och hållbar stadsplanering. Som ett led i det arbetet bestämde sig staden år 2006 för att utveckla ett av Frankrikes första BRT-system kallad för Busway.

År 2018 investerade Nantes i 22 nya elektriska ledbussar, e-Busway, och nu utvärderar staden möjligheten att förlänga och utveckla BRT-linjen ytterligare. Vi vill erbjuda dig möjlighet att följa med till Nantes för att uppleva ett av Europas mest avancerade BRT-system.

Resan kommer att ha två huvudteman. Det första handlar om operationen och driften av BRT-systemet, inklusive de nya elbussarna med den supersnabba laddare man använder i Nantes. Det andra temat fokuserar på hur man bygger infrastruktur och val av trafikslag. Under studieresan kommer deltagarna att träffa de ledande aktörerna inom utvecklingen av Nantes BRT-system Busway och testa kollektivtrafikutbudet i staden. En blandning av möten, nätverksmöjligheter och fältstudier. Ett detaljerat program kommer senare.

Mer fakta om Nantes BRT-system Busway

  • BRT-linjen har 15 stationer och är sju kilometer lång
  • Medelhastigheten är 23 kilometer i timmen
  • 42 000 resor sker per dag
  • I anslutning till BRT-linjen finns sex parkeringar och 1 280 parkeringsplatser
  • 92,5 procent av kunderna är nöjda

Datum
4 maj: Avresa från Arlanda tidigt på morgonen. 6 maj: Ankomst till Arlanda på kvällen.

Pris
Resan kostar 11 000 kronor exklusive moms. I priset ingår flyg, ett enkelrum med frukost, middagar den 4 och 5 maj samt luncher 5 och 6 maj.

Anmälan
Mejla till lars.annerberg@transportforetagen.se eller ring +46 8 762 71 57. OBS! Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan vid för få deltagare och meddelar det senast en månad innan avresan.

Ladda ned inbjudan som PDF
Save the date – Upplev ett av Europas mest avancerade BRT-system